Referens - Eddima Teknik AB

Börje Jonsson, VD

När vi startade hade vi ärvt ett befintligt standardsystem. Tanken var att detta skulle anpassas till de speciella krav som ställdes på Eddima Teknik. När jag kontaktade programleverantören av det ärvda systemet fick jag höra att det skulle ta minst ett halvår att anpassa programmet för våra behov, vilket jag tyckte var fullständigt orimligt. Jag kontaktade då företaget Hantverksdata och kunde få ett program som fungerade i verksamheten på två dagar. I stället för att anpassa i sex månader kunde vi räkna hem investeringen på nolltid.

Vi valde därför att ta en engångskostnad för program och utbildning, i stället för att lägga minst det dubbla på att anpassa ett standardsystem. Vi är ett litet företag och har varken tid eller resurser att ställa upp i sex månader, särskilt med tanke på de problem med anpassning och inkörning som alltid uppstår. I stället betalade vi hälften och fick ett system som fungerade direkt.

Den stora fördelen är att systemet ger bra överblick. Tillsammans med programmet fick vi färdiga artikelnummer och hela branschregister, jämfört med andra program där sådana artikellistor inte finns, eller som fungerar väldigt dåligt. Vi köper in och säljer enorma mängder produkter, vid sidan om tjänsterna. Genom systemet har vi hela tiden tillgång till alla artiklar och kan direkt se vad de kostar hos fem olika grossister. Allt är standardiserat. I det andra programmet var det exempelvis inte möjligt att hantera flera grossister.

Norrköpingsföretaget Eddima Teknik arbetar med att bygga data- och fibernät. Bland Eddimas kunder återfinns t.ex. energiverk, kommuner och landsting. Eddima använder Hantverksdata Entrés moduler som är utvecklade för elbranschen, framförallt modulerna för order, lager och fakturering.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Hantverksdatas nyhetsbrev tar upp trender inom affärssystem och de olika hantverksbranscherna, mässor och seminarier där ni kan möta oss samt det senaste kring företagets produkter. Anmäl dig så får du koll på det senaste! 

Hantverksdata.se använder cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen.

Jag accepterar