Löneadministrationens grunder (grund, 1 dag)

I samarbete med Lexicon kan vi nu erbjuda ett urval helt nya kurser speciellt framtagna för Hantverksdatas kunder. Det är kurser som är kompetensutvecklande i ämnen för de olika yrkesgrupperna inom entreprenad- och service.
På de här kurserna arbetar du inte i något av Hantverksdatas program. Kurserna ger istället grundläggande kunskaper för att du ska kunna jobba i olika delar av våra system.
Kurserna hålls i Hantverksdatas lokaler i Danderyd samt i Lexicons lokaler i Göteborg. Kursledarna kommer från Lexicon.

Vem bör delta
Kursen vänder sig till dig som är ny i rollen som löneadministratör eller inte tidigare gått någon formell utbildning i löneadministration.

Förkunskaper
Inga speciella förkunskaper krävs.

Kursens innehåll
Löneadministrativa rutiner, Brutto- och nettolön, Skatteregler, Nettolöneberäkning, Sjukfrånvaro, Föräldraledighet, Kvittning och avdrag, Semesterberäkningar, Förmåner, Traktamenten.

Kursens målsättning/syfte
Den här kursen ger dig praktiska kunskaper i löneadministrativt arbete och förståelse för de krav som kopplas till rollen.
Du lär dig de löneadministrativa rutinerna och får kunskaper om skatteregler, brutto- och nettolön samt de regler som gäller för semester och föräldraledighet, förmåner och traktamenten.
Kursen varvar teori med många praktiska räkneövningar. Du får också möjlighet att diskutera problem och ställa frågor.

Kurstider
09.30-16.30, kaffe serveras fr o m 09.00.

Kursavgift
7 500 kr exkl moms

För tillfället har vi inga inplanerade kursdatum

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Hantverksdatas nyhetsbrev tar upp trender inom affärssystem och de olika hantverksbranscherna, mässor och seminarier där ni kan möta oss samt det senaste kring företagets produkter. Anmäl dig så får du koll på det senaste! 

Hantverksdata.se använder cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen.

Jag accepterar