Hantverksdata.se använder cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen.

Acceptera

Hantverksdata och Orderstyrning blir Nordens klart ledande aktör

Hantverksdata och Orderstyrning blir Nordens klart ledande aktör - ska fortsätta digitaliseringen av de nordiska hantverksbranscherna

Hantverksdata, nordens ledande aktör av affärssystem till hantverksbranscherna, med Adelis som ny majoritetsägare, får nu sällskap av Orderstyrning. Två verksamheter som ingår en nära allians med ambitionen att fortsätta driva digitalisering för hantverkare i Norden.

Hantverksdata och Orderstyrning har tillsammans nästan 50 000 användare och blir därmed en  ännu starkare aktör av system till hantverkare i Norden.

Enligt Joel Russ från investeringsteamet på Adelis är köpet av Orderstyrning ett led i strategin att intaga den internationella marknaden både via uppköp och organisk växt.

- Genom köpet av Orderstyrning, som framgångsrikt digitaliserat orderhanteringen för hantverkare i Danmark, adderar vi nu ännu en marknadsledare till oss, säger Joel Russ.

Joel Russ poängterar att digitaliseringen i byggbranschen går fort framåt och därför krävs det styrka för att hela tiden vara främst i utvecklingen.

Stora synergieffekter med Hantverksdata

Mikael Viotti, VD på Hantverksdata ser Orderstyrning som en spännande partner att gemensamt med, utveckla hantverkarnas vardag.

- Jag ser fram emot ett samarbete där vi kan använda varandras kompetenser och digitala plattformar som leder till ytterligare marknadsandelar i både Sverige och Danmark. Det blir en spännande tid framöver, säger Mikael Viotti.

Orderstyrnings grundare och delägare, Carsten S. Rasmussen, vill öka kompetens och kunskap som möjliggör vidareutveckling av Orderstyrning, vilket är i linje med det växande behovet av digitalisering av företag inom byggbranschen. Tillsammans med Hantverksdata kan vi öka farten på vår utveckling som företag. 

För ytterligare information, kontakta:

Mikael Viotti, VD Hantverksdata                                                    +46 70-389 00 93

Joel Russ, investeringsteamet hos Adelis                                         +46 73-543 30 68

Carsten S. Rasmussen, grundare och delägare av Orderstyrning     +45 71 99 63 99

  

Om Hantverksdata
Hantverksdata har mer än 45 års erfarenhet av att marknadsföra affärssystem till de olika hantverksbranscherna. I dag har Hantverksdata över 100 anställda i Sverige, Finland, Norge och Danmark, och omsätter ca 165 MSEK.  Hantverksdata är en ledande leverantör av affärssystem för service- och entreprenadföretag. Totalt har Hantverksdata drygt 4 000 kunder och runt 35 000 användare inom de olika branscherna. Läs mer på www.hantverksdata.se

Om Orderstyrning
Orderstyrning har huvudkontor i Köpenhamn med 25 anställda. Med 12 500 användare fördelat på 1 500 företag är Orderstyrning marknadsledande i Danmark. Läs mer på www.ordrestyring.dk

Om Adelis Equity Partners
Adelis är en aktiv partner för värdeskapande i medelstora nordiska bolag. Adelis grundades 2012 med målet att bli det ledande riskkapitalbolaget med fokus på investeringar i medelstora onoterade bolag i Norden. Sedan 2013, då bolagets första fond restes, har Adelis varit ett av de mest aktiva riskkapitalbolagen i sitt segment med 16 investeringar och mer än 40 följdförvärv. Adelis förvaltar idag omkring 10 miljarder kronor. För mer information se www.adelisequity.com

Pressmeddelande som PDF >>

Hantverksdata.se använder cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen.

Acceptera