Isobetong fortsätter att växa med Hantverksdata

Ett framgångsrikt patent som förfinats genom en smart och miljövinnande leveranslösning ligger bakom Kungsbackaföretaget Isobetongs framgång.
Nu bygger man en ny organisation för att kunna skala upp ytterligare – och med hjälp av Hantverksdatas app Entré Office kommer man att kunna effektivisera arbetet ytterligare och fortsätta sin framgångsresa.

Isobetong har växt rejält sedan starten för sju år sedan. I dag har man 20 anställda och har dubblat sin omsättning varje år sedan starten. Med ett framgångsrikt koncept med skräddarsydda helhetslösningar inom lättfyllning och isolering går man en ljus framtid till mötes.

Det kräver förstås nya rutiner och en effektiv organisation, och Isobetong har därför precis börjar med implementeringen av den effektiva appen Entré Office från Hantverksdata.

– Den största uppsidan med appen för oss är att den kommer att förenkla vår digitaliseringsresa. Vi vill arbeta med checklistor och bygga upp rutiner som alla kan använda inför vår fortsatta utveckling, säger Kigge Nilsson, som är kund- och försäljningsansvarig på Isobetong.

En molnbaserad helhetslösning

Entré Office är en molnbaserad helhetslösning där allt samlas i en smidig och lättöverskådlig app. Hela projektet finns i telefonen, från offert via planering och utförande till fakturering. Här kan alla som har tillgång till appen enkelt via sin mobiltelefon följa hur arbetet fortlöper och uppdatera från sitt håll, oavsett var man befinner sig.

Isobetong arbetar över hela Skandinavien och en del ute i övriga Europa. Med både stora och mindre projekt som tar olika lång tid.

Kigge Nilsson är kund- och försäljningsansvarig på Isobetong.

– Vi är inne i en fas just nu då vi skalar upp och behöver underlätta kommunikationen och sätta bra rutiner, och där kommer vi verkligen att ha stor hjälp av Hantverksdatas lösning, säger Kigge Nilsson och fortsätter:

– Vi har inte varit speciellt digitala från början, många av oss är hantverkare och har haft planeringen på en gipsskiva i bakfickan tidigare… Så jag är övertygad om att Hantverksdata kommer hjälpa oss framåt. Det är en fördel för företag som oss att alla kan ha kontoret på fickan. Både de som arbetar på kontoret i Kungsbacka och de som är ute på jobb runt om i världen.

Färre transporter och mindre spill

För Isobetong är också miljön helt central, förklarar Kigge Nilsson. Han utvecklar:

– Vi arbetar med ett tyskt patent som vi har förädlat genom att utveckla leveransmetoden och processen kring framställningen. Vi har flyttat produktionen ut till arbetsplatserna. Det gör att vi kan minimera transporterna och minska spill och samtidigt spara tid. Utan att tumma på kvaliteten! Vår produkt gör en stor del av jobbet som tidigare krävde väldigt mycket mankraft, transporter och tid.

Appen är lika effektiv som smidig att använda. “Det är en fördel för företag som oss att alla kan ha kontoret på fickan”, säger Kigge Nilsson.

Isobetong har en flexibel arbetsmodell. Vill kunden ha en lösning från projektering till utförande så är det inga problem, för Isobetong skapar alltid en hållbarhetskalkyl och utvärderar alla jobb från grunden.
Även här kommer Entré Office från Hantverksdata att underlätta arbetet, eftersom appen förenklar all översikt och effektiviserar Isobetongs hela organisation.

Vill ta hållbarheten till en ny nivå

– Vi utvärderar alla projekt med en hållbarhetsrapport som är lätt att förstå. Då jobbar vi väldigt mycket med att försöka översätta koldioxid-kostnaden till vad den i praktiken innebär. Vi jämför den med antal flygresor från Stockholm till Bangkok, vilket brukar vara populärt. Eller hur många varv runt jorden i en Volvo V70 som det motsvarar. Då blir det enkelt och greppbart för alla, säger Kigge Nilsson och slår avslutningsvis sedan fast:

– När vi kom in på marknaden så var det mycket prat om plastkassarna på ICA som skulle kosta tio kronor. Då började folk förstå att plast inte är så himla bra. Men det man inte pratar så mycket om är att byggbranschen plöjer ner enorma mängder plastmaterial i marken varje år. Folk tänker inte på det. Så vårt första mål är att ersätta all cellplast som används i byggbranschen.

Ett givetvis stort mål – men med hjälp av Hantverksdatas Entré Office får Isobetong en digitaliserad verksamhet som kommer underlätta att ta de högt ställda hållbarhetsambitionerna till en helt ny nivå.

Kontakta mig