Hantverksdata.se använder cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen.

Acceptera

Klara färdiga mät – Entré Digitalmätning

I mitten av december 2010 lanserade Hantverksdata det nya kalkylverktyget Entré Digitalmätning. Med Entré Digitalmätning slipper man skriva ut ritningarna utan sparar dem digitalt på lämplig plats. Entré Digitalmätning är en tilläggsmodul till Entré Målerikalkyl. Programmet blev en succé från början med många nöjda användare. Under hösten räknar vi även med att påbörja utvecklingen av en golvkalkyl. Både måleri- och golvbranschen jobbar med yta. Målerikalkyl är därför väl lämpad att vidareutveckla så att den passar även denna bransch.

Funktionaliteten i programmet är lättarbetad och överskådlig. När man har gjort det första utrymmet i Entré Målerikalkyl startar man Entré Digitalmätning. Har man två bildskärmar kommer programmet upp på den andra skärmen. Där kan man läsa in den första ritningen och påbörja sina mätningar. Digitalmätningen skickar över alla mängder på direkten till kalkylen. Där får man sedan göra eventuella justeringar t ex om det finns betongväggar och gipsväggar.

Ritningar, alla mätningar, noteringar och skalor sparas så att man kan fortsätta sin mätning nästa dag eller om man ska titta igenom jobbet innan man ska till en kontraktsgenomgång. Man kan välja att ha flera ritningar på samma nivå. Det kan vara bra om man vill ha koll på undertaksritningar, färgsättningsritningar eller om det är ett plan med flera delritningar. Man kan vrida och vända på ritningen och självklart förstora eller förminska den. En annan bra funktion är att man kan ta foto på ett hus som sedan programmet gör om till en ritning.

Det första företaget som fick Entré Digitalmätning intallerat var Målericenter i Västerås. Läs mer om hur de kom igång och hur de upplever programmet>>

Hantverksdata.se använder cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen.

Acceptera