Hantverksdata.se använder cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen. 

Acceptera

Hantverksdata och Ahlsell inleder samarbete för att hjälpa de mindre hantverksföretagen

Hantverksdata, leverantör av verktyg som effektiviserar administrationen för små och stora hantverksföretag i hela Norden, tecknar ett exklusivt avtal med Ahlsell Sverige AB. Ahlsell är Nordens ledande tekniska handelsbolag inom installationsprodukter, verktyg och maskiner. Avtalet innebär att Ahlsell kommer att erbjuda Hantverksdatas nya lösning Entré 110 till sina kunder. Lösningen är speciellt framtaget för mindre hantverksföretag och deras behov.

Avtalet mellan Ahlsell och Hantverksdata innebär att Ahlsell erbjuder sina kunder ett webbaserat administrativt verktyg för arbetsorderhantering och fakturering. Den nyutvecklade branschlösningen underlättar för den lilla hantverkaren att utöva sitt professionella arbete. Verktyget kommer att vara integrerat med Ahlsells webbutik för att underlätta inköpsrutinerna.

– Vi ser ett stort behov av denna typ av administrativa verktyg hos våra kunder. Vi valde att inleda ett samarbete med Hantverksdata eftersom de är den enda leverantören som kan erbjuda en helhetslösning med både branschunika rutiner och kringliggande tjänster i samma system säger Mikael Falk, försäljningsdirektör på Ahlsell.

Samarbetsavtalet avser Sverige, Finland och Norge. Planen är att lansera verktyget i Sverige under det första kvartalet 2014 och därefter i de övriga länderna.

– Ahlsell är den största och mest heltäckande grossisten inom produktområdena El, VVS och Verktyg & Maskiner.  Vi har redan byggt upp en bra relation och med det nya avtalet kan vi tillsammans hjälpa många fler mindre hantverksföretag på en större marknad inom entreprenad och service. Vi har mött många småföretag som tycker att de har dålig koll på sin fakturering och administration. Det gör att vi ser en stor potential och räknar med cirka tusen nya kunder per år, säger Anders Sörbom, som är försäljningschef på Hantverksdata.

_____________________________________________________________________________

Ahlsell är det ledande tekniska handelsbolaget i Norden inom installationsprodukter, verktyg och maskiner. Ahlsell erbjuder professionella användare ett brett sortiment av varor och kringtjänster inom produktområdena VVS, El och Verktyg & Maskiner. Koncernen har en årlig omsättning om cirka 23 miljarder SEK och cirka 4 500 anställda. Läs mer på www.ahlsell.se

Hantverksdata har mer än 40 års erfarenhet av att marknadsföra affärssystem till de olika hantverksbranscherna. I dag har Hantverksdata cirka 80 anställda i Sverige, Finland, Norge och Danmark, och omsätter cirka 90 miljoner SEK.  Hantverksdata är en ledande leverantör av affärssystem för service- och entreprenadföretag inom bland annat VVS-, el-, måleri- och glasbranscherna. Totalt har Hantverksdata cirka 3 500 kunder och runt 15 000 användare inom de olika branscherna. Läs mer på www.hantverksdata.se

För mer information, kontakta:

Hantverksdata
Anders Sörbom, försäljningschef
Telefon: 08-473 70 00
Mobil: 070-568 01 70
E-post: anders.sorbom@hantverksdata.se

Ahlsell Sverige AB
Mikael Falk, försäljningsdirektör
Telefon: 08-685 70 00
Mobil:  070-259 61 00
E-post: mikael.falk@ahlsell.se

Hantverksdata.se använder cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen. 

Acceptera