- Hantverksdata är verkligen i framkant när det kommer till affärssysstem.

 

Vi har kört affärssystemet Entré sedan 1 januari 2012. Vi är med i butikskedjan Bad & Värme som skrev avtal med Hantverksdata efter att ha granskat ett antal av leverantörerna på marknaden, så valet för oss var ganska självklart.

Hantverksdatas Entré är perfekt för VVS-branschen. Det är ett stort och flexibelt system med mycket möjligheter och inställningar som du kan växa i och anpassa så att det passar just ditt företag.

Det finns många fördelar med systemet för oss. Bra kassasystem som är godkänt för kassalagen. Bra hantering av prislistor och register.  Största fördelen är att det finns mycket moduler som man kan bygga på med efterhand som företaget växer och att det är flexibelt och går att ställa in så att det passar oss. En annan stor fördel är att det går att få fram mycket siffror och information för att analysera verksamheten. Inom kort kommer hela vår administration skötas genom Entré.

En bra modul är skanning där våra leverantörsfakturor går till en skanningscentral i Strömsund och laddas enkelt upp i Entré för bokföring, attest och sedan betalning via fil. Det sparar väldigt mycket tid för oss på kontoret. Även fakturor från grossisterna Ahlsell och Dahl kommer via EDI in i Entré.

Vi kommer nu att gå vidare och komma igång med kalkyl, lager och registrera alla våra serviceavtal i Entré. Ett råd till företag som funderar på att byta system är att inte ta för mycket på en gång utan börja med de viktigaste modulerna och få dem att sitta perfekt för att sedan bygga vidare med fler moduler. Det är lätt att det blir för mycket på en gång annars.

Vi upplever Hantverksdata som en kunnig och seriös partner som alltid ligger i framkant inom branschen och som hjälper oss att utveckla de administrativa rutinerna på företaget.

Eklunds VVS AB är ett familjeföretag med lång erfarenhet av rörbranschen. De är idag (2013) ca 16 st heltidsanställda och omsätter ca 25-32 miljoner kr/år. De är medlemmar i butikskedjan Bad & Värme och har en välsorterad VVS-butik med utställning inom kakel, klinker, bad, värme, pumpar, rör och delar. De är även återförsäljare för Thermia Värme AB, Sveriges ledande värmepumpstillverkare. Eklunds VVS installerar 100-150 värmepumpar varje år vilket ger en hedrande plats på Thermia 20 i topp (Sveriges 20 största återförsäljare). Eklunds VVS utför alla förekommande arbeten inom värme och sanitet från små servicearbeten till större entreprenader. Kunderna är både privatpersoner, företag, myndigheter och föreningar.  De har också 3 st kyltekniker anställda som utför all värmepumpservice. Företaget drivs idag av ena grundaren Anders Eklund (VD och ansvarig för entreprenader) samt Peter Eklund (ansvarig för ROT-arbeten) och Stefan Eklund (ansvarig för ekonomi, administration och butik)

Kontakta mig