När kraven ökade hjälpte Entré på traven

Miljönären växer så det knakar. Det innebär att kravet ökar när det gäller att skapa en effektivare administration. Ett projekt har därför skapats för att hitta möjligheter att förbättra företagets administrativa arbete och minimera pappersanvändningen med hjälp av olika funktioner i affärssystemet Entré. Projektgruppens arbete kommer under våren 2011 att inledas med en kartläggning av det arbete som sker i dag och se vilka behov som finns inom det administrativa arbetet. 

– Jag tycket detta är ett intressant projekt som bland annat går ut på att hitta former för hur Miljönärens medarbetare i framtiden ska kunna arbeta på ett modernt sätt t.ex. med elektroniska fakturor och digitala lönenotor, säger Mikael Viotti, VD på Hantverksdata. Vi räknar med att kunna tillföra den expertis som finns inom Hantverksdata för att uppfylla de mål och önskningar som vi får från Miljönären. En vision som finns hos både mig och Miljönären är att få bort pappren från kontoret.

- Kul att anpassa oss inför framtiden.

Kirsi Antfolk, som arbetar med ekonomi på Miljönärens huvudkontor, är mycket positiv till projektet som ska leda till ett modernt administrativt arbete – helst utan papper:

– Det här ska bli riktigt roligt eftersom vi nu tar ett grepp för att anpassa oss inför framtiden. Kirsi säger bestämt att hon inte känner någon oro för att eventuella nya arbetsrutiner ska ställa till problem.

– Det går inte att vara rädd för nyheter. Det ska bli riktigt skönt att gå mot en utveckling där vi slipper allt papper på kontoret. Varför ska vi jobba med en massa papper när vi i dag har datorer som kan ersätta den röra som mycket papper kan innebära? Jag är säker på att mina kollegor på kontoret håller med mig. Dessutom är det ju kul om Miljönären kan vara med och leda utvecklingen även inom det här området.

Kontakta mig