Uppdatering Entré 5.8.4161 till Entré 5.8.4177

Nu finns en ny version av Entré tillgänglig vilken bl.a. innehåller

  • Nedsatta arbetsgivaravgifter för personer födda 1998-2002 för lön med utbetalningsdatum i juni, juli och augusti 2021
  • I rutin ”Lyftplan” är det nu spärrat att ändra, ta bort, bearbeta, fakturera och kreditera lyft som är skapade i Entrenet.
  • Förbättringar i rutinerna för att importera verifikat samt budget från Excel
  • Vid kopiering av order så kopierades också tidsbokningar, detta är nu borttaget

 

Uppdateringsassistent

Denna uppdatering innehåller en ”Uppdateringsassistent” vilket innebär att systemansvarig efter uppdatering ska logga in i varje företag och genomföra denna ”Uppdateringsassistent”.

Nedsatta arbetsgivaravgifter för personer födda 1998-2002 för lön med utbetalningsdatum i juni, juli och augusti 2021

Ändringen är enligt riksdagsbeslut 2021-06-16 och gäller från och med 2021-06-19.

För att redovisningen av AGI till Skatteverket ska bli korrekt behöver man inte backa eventuell redan avräknad lön för perioden juni, det räcker med att genomföra denna uppdatering och sedan genomföra AGI och skicka in denna fil till Skatteverket.

Har man avräknat lön för juni OCH redan skickat in fil för AGI till Skatteverket för perioden juni måste man, efter att denna uppdatering genomförts, genomföra ny AGI för juni och skicka in denna nya fil till Skatteverket.

Läs mer på Skatteverkets hemsida.  https://www.skatteverket.se/foretag/arbetsgivare/lamnaarbetsgivardeklaration.4.41f1c61d16193087d7fcaeb.html

Observera: Om ni som har Entré installerat centralt hos Hantverksdata behöver inte vänta på att Entré uppdateras till version 5.8.4177, utan har redan fått tabellerna för arbetsgivaruppgifter uppdaterade 2021-06-19. Dvs ni kan direkt använda dessa för er AGI rapportering.

 

Läs mer om övriga nyheter och rättningar som ingår i uppdateringen i dokumentet nedan:

Nyheter i Entre 5.8.4177

 

Om uppdateringen: 

Notera att ni som har Entré installerat centralt hos Golvkedjan, Comfort eller i Hantverksdatas molntjänst INTE skall genomföra den här uppdateringen på egen hand, det kommer att göras centralt.

Ni som kör Entré på ett fjärrskrivbord/terminal server/Citrix måste prata med er IT-administratör eftersom det krävs administrativa rättigheter på servrarna för att kunna genomföra uppdateringen. 

 

Hur man uppdaterar Entré >>

Kontakta mig